Manuele Lymfe Drainage voor paarden

Contact

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak ben ik bereikbaar op 06-12997414.
Je kunt ook een bericht sturen naar info@deoorsprong.eu
Afspraken zijn ook in het weekend en in de avonduren mogelijk.

Over mij

Ik ben Diana Dam- van den Broek oprichtster van De Oorsprong wellness en welzijn voor paarden. 

Bij de paarden komen al mijn hobby’s en interesses bij elkaar. Natuur, voeding, seizoenen, verzorgen, bewegen, buitenleven, mindfullness. Steeds meer zie ik het verband hierdoor kijk ik, zoals dat heet, holistisch naar het paard en mijzelf.

Mijn eigen paard Saar heeft ervoor gezorgd dat ik me meer ben gaan verdiepen in de noden van een paard. Het ging tegen mijn gevoel in om haar in een box op te sluiten maar het lukte me niet om geschikte huisversting te vinden in mijn Regio. Zodoende ben ik op zoek gegaan naar alternatieven om het leven op stal wat aangenamer te maken voor haar.

Zo kwam ik bij massage uit, manuele lymfedrainage. Het effect van lymfedrainage is te vergelijken met de werking van het lichaam wanneer het paard zelf zou bewegen. Op stal is de bewegingsvrijheid minimaal maar door te masseren kwam er beweging en kon ik toch haar systeem op orde houden.

Daarnaast ben ik me ook gaan verdiepen in voermanagement en oplossingen om extra ruwvoer tussen de voerbeurten aan te bieden om haar zo kort mogelijk zonder ruwvoer te laten staan.

Gelukkig vond ik begin 2017 meer geschikte huisvesting voor Saar. Ik heb het voorrecht om haar te kunnen stallen in een kleinschalige paddock paradise.

De volgende cursussen en bijscholing heb ik gevolgd:

 • MLD basisopleiding 
 • MLD II Oedemen 2018
 • MLD III Lymfetaping 2018
 • Jaaropleiding Ethologie voor paarden afgerond juni 2017. (door Wendy Bleekemolen,Two Lazy Seven Ranch)
 • Opleiding paardenvoeding op maat bij HorseComplete te Bilthoven. Fase 1 tm 3 afgerond. (door Jente Driesen) incl. pijnprotocol
 • Seminar van Sharon May Davies - comparison anatomy (Equine Studies)
 • Een dag vol konikpaarden (Equinestudies)
 • Cursus Professioneel Hippisch Ondernemen (FNRS)
 • Themadagen Natuurlijke Voeding voor paarden (door Natascha Bos, De Blauwe Hengst)
 • Kennislokaal- voeding in relatie tot training (door Natascha Bos, De Blauwe Hengst)
 • Themadag Gemmotherapie voor paarden (door Natascha Bos, De Blauwe Hengst)
 • Lezing dialoog tussen mens en paard (door Zefanja Vermeulen en Jessica Krul)
 • Themadag Zadelpassen (door Herman van der Bunt, Countrymill)

Ik heb veel kennis mogen ontvangen, die kennis wil ik graag delen en zo veel paarden helpen.